Officielle fridage bør ikke være religiøst betingede

I dag har Socialdemokraternes Karen Klint foreslået at slå Store Bededag sammen med Eid-festen. Dansk Folkeparti stejler naturligvis over det, de kalder udanskheden. Socialdemokraterne melder ud at forslaget ikke er partiets officielle politik. Radikale foreslår i stedet at 5. juni skal være en national demokratidag (Grundlovsdag er ikke en lovbestemt fridag). Det ville jeg kunne se noget fornuft i. Nationale fridage der var nationalt (og ikke religiøst) forankrede er lige sagen.

Det, som jeg tror allerflest danskere ønsker, er at have nogle officielle fridage, der ligger op ad weekender, så man kan få miniferier. Det er upraktisk at have helligdag torsdag, arbejde fredag, og fri lørdag. Foråret er et rent kaos hvad det angår.
I USA, som har meget få officielle fridage, er der for de fleste dages vedkommende valgt ikke-religiøst-betingede dage. For eksempel har min amerikanske high school ingen påskeferie, men til gengæld forårsferie.

Religionslighed er et godt mål. Men burde religion ikke være en privatsag, hvor staten ikke har til opgave at give forskellige religiøse grupper fri?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *