Luk internetadgangen for computere i botnet

En af de store risici for IT-sikkerheden er de såkaldte botnet, som er navnet på et stort netværk af inficerede computere. Der er tale om en slags “virus”, der ikke ødelægger noget på den inficerede computer, men som ligger i dvale indtil den aktiveres udefra. Et botnet, der kan bestå af titusinder af computere, kan bruges til at angribe specifikke servere (fx et firma/en regerings website) eller vital infrastruktur for Internettet. Computerworld skriver i dag om at det svenske svar på IT&Telestyrelsen har udgivet en rapport (Oversat til “dansk”), der anbefaler at man kan lukke for internetforbindelsen, for computere, der kan være til skade for infrastrukturen – og først tillade adgangen i det øjeblik computeren er renset for sikkerhedstrusler (Afsnit 2.3.3 i rapporten). Computerworld skriver det meget præcist:

Man kan for eksempel spærre for det meste trafik, men tillade adgang til et websted, hvor brugeren kan hente sikkerhedssoftware og få renset sin pc.

I Danmark skal man have synet bilen for at den må køre rundt påvejene – ellers kan man være til fare for sig selv og andre – med andre ord højnes færdselssikkerheden.
Jeg kan se en tydelig parallel til IT-sikkerhed: Hvorfor sørger man ikke for, at inficerede computere, ikke kan komme på informationsmotorvejen, så længe de er til fare for andre?

2 thoughts on “Luk internetadgangen for computere i botnet

  1. De svenskere har fandme fat i noget dér !!!
    Det kan ikke gå for langsomt med at få spredt den ide til resten af verden ! Yeehaa

    Staun

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *