Ingen Facebookfadæse fra Helle Thorning-Schmidt

Det kører i øjeblikket en usædvanligt plat historie i pressen om at Helle Thorning-Schmidt har fået fjernet en bruger fra Facebook på grund af SPAM: Brugeren havde gentagne gange stillet et sarkastisk spørgsmål til Fair Løsning.

Medierne, fx Berlingske behandler ukritisk historien og udstiller Thorning som den onde. So far. Det virker som en simpel plantet historie fra Thornings modstandere.

Bloggeren Lars Hvidberg mener at Thorning har begået en brøler. Han har ret i at Thorning kan virke som en sur, gammel tante, når hun (altså hendes sekretærer) ikke besvarer spørgsmål fra de potentielle vælgere.
Men ligesom resten af de danske medier, jeg har læst historien i, så tænker Lars Hvidberg ikke over at kun Facebook ved, hvor mange udover Thornings sekretær, der har rapporteret misbruget – og det er jo misbrug, når brugeren dobbeltposter sine spørgsmål.

En anden blogger, Trine-Maria Kristensen, har til gengæld en vigtig pointe om at politikerne stadigt ikke har forstået at Facebook er et åbent medie, og ikke bare en envejskanal.

At der er spørgsmål, Thorning ikke  behøver sare på, står klart: Nogle spørgsmål er for platte eller dumme.
Men i stedet for at slette brugernes indlæg, så skal man gøre opmærksom på at man ikke ønsker at svare på uordentlige formuleringer. På den måde fremmes samtalen, og alle andre brugere kan naturligvis forstå at man ikke ønsker at følge laveste fællesnævner i debatten.
Thorning kan dog ikke klandres for at have slettet en bruger – for det er Facebooks korps, der har sørget for det – ganske enkelt fordi brugeren har overtrådt Facebooks reglement.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *