Pirate Bay skal måske ikke spærres alligevel

Det er en meget interessant diskussion der er startet i kølvandet på Fogedrettens påbud om at Tele2 skal spærre for adgang til The Pirate Bay – et sted med henvisninger til fortrinsvis ulovligt materiale. Man skal dog hæfte sig ved, at der også findes lovligt materiale, for ikke at tale om materiale (fx en ældgammel spillefilm eller cd’er) der ikke længere kan købes.

The Pirate Bay lancerede i kølvandet på denne fogedretsdom The Jesper Bay, hvilket på lidt morsom vis lukrerer på navnet på IFPIs advokat og fortæller hvordan man, fuldt lovligt, kan undgå den simple tekniske spærring: OpenDNS stiller gratis ucensurerede DNS-servere til rådighed.

Formanden for Telekommunikationsindustrien i Danmark, Ib M. Tolstrup, ser dog (meget fornuftigt) dette som en kæmpe glidebane og siger til Politiken “Hvis man skal spærre for thepiratebay.org, skal man også spærre for adgangen til for eksempel Google. På begge søgetjenester ligger der såvel lovligt som ulovligt materiale, og spærrer du for lovligt materiale, gør du indhug i ytringsfriheden. Og vi vil gerne have en meget stringent juridisk afgørelse på, om det er teleselskabernes opgave”.

Derfor er det med glæde jeg kan læse at Telebranchen bakker op om at Pirate Bay-sagen bliver trukket i byretten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *